Yksi sovellus. Tuhansia takseja. Vuorokauden ympäri, koko maassa.

Vuonna 2014 Taksiliiton Yrityspalvelu aloitti kanssamme laajamittaisen kehityshankkeen. Tavoitteena oli kunnianhimoisesti päivittää suomalainen taksiala uudelle aikakaudelle.

Hankkeen tuloksena syntyi Valopilkku, valtakunnallinen palvelu, joka tekee taksin tilaamisesta älypuhelimella helppoa ja vaivatonta.

Valopilkku - the familiar taxi, smoother than ever

Tuttu taksi, kätevämmin kuin koskaan

Sovellus etsii automaattisesti käyttäjän sijainnin. Näin taksin tilaus sujuu useimmissa tapauksissa yhtä nappia painamalla.

Tilauksen eteneminen ja tilatun auton sijainti päivittyy sovellukseen reaaliaikaisesti. Sovelluksen kautta on myös mahdollista ennakkotilata taksi – ja jättää arvio matkasta kyydin päätyttyä.

Valopilkku is super easy to use, but it lives in complex ecosystem

Yksinkertainen käyttökokemus, laaja taustajärjestelmä

Suomessa operoi suuri määrä alueellisia taksinvälityskeskuksia. Valopilkun taustajärjestelmä kommunikoi saumattomasti näiden kaikkien kanssa, ja on rakennettu kestämään valtava määrä kuormaa.

Palvelinratkaisun laajuudesta huolimatta itse käyttökokemus on äärimmäisen pelkistetty. Ei turhia valikoita tai vahvistusikkunoita: ainoastaan miellyttävä käyttöliittymä, joka ei jätä tilaa hämmennykselle.

Valopilkku - the success comes from happy users

Kysymällä selviää

Käyttäjiä kehotettiin jakamaan kokemuksensa palvelun parissa sosiaalisessa mediassa.

Viesti oli se, että kehitystä ei tehtäisi suljettujen ovien takana – ainoastaan käyttäjien näkemyksiä kuuntelemalla palvelu voi nousta täyteen potentiaaliinsa.

Valopilkku comes in iOS, Android & WP

Tulokset

Sekä sovelluksen saama mediahuomio että kävijäarviot ovat olleet innostuneita. Tätä kirjoittaessa sovelluksella on tehty yli 2,5 miljoonaa tilausta 250 000 käyttäjän toimesta.

Kyytiarvioiden keskiarvo on ollut tasaisesti 4.5 tähteä viidestä. Arviot ovat myös tarjonneet Taksiliitolle arvokkaan palautekanavan palvelun kehittämisen näkökulmasta.

170k
Tilauksia
Kuukaudessa
250k
Käyttäjiä
yhteensä

Tutustu muihin töihimme