Bayer - Wonder-app

Wonder-sovellus on tukena ennen hormonikierukan asennusta ja sen jälkeen.

Tehtävänämme oli suunnitella palvelu, joka antaa käyttäjälle täsmällistä tietoa hormonikierukasta ja tarjoaa mahdollisuuden seurata omaa vointia.

Palvelumuotoilu

Haastattelimme hoitohenkilökuntaa ja hormonikierukan käyttäjiä. Selvitimme minkälaisia tarpeita käyttäjillä on ja mitkä ovat yleisimpiä yhteydenoton syitä lisäkysymysten ja ongelmatapausten suhteen.

Suunnittelu

    Loimme useita ulkoasuja sovellukselle, joita testattiin niin loppukäyttäjillä, hoitohenkilökunnalla kuin Bayerilla. Näiden palautekierrosten pohjalta syntyi konsepti, jota lähdimme kehittämään eteenpäin. Figma oli kehitystyössä korvaamaton työkalu, jonka avulla saimme nopeasti vastauksia käyttökokemukseen liittyviin kysymyksiin.

Ohjelmistokehitys

    Sovellus tehtiin avoimen lähdekoodin React Native -frameworkin avulla. Koska sovelluksessa oli tarkoitus näyttää paljon ylläpidettävää tietosisältöä, päätimme hallita sisältöä Contentful-työkalun avulla. Molemmat teknologiavalinnat tukivat myös Bayerin toivetta nopeasta etenemisestä, laatua ja ylläpidettävyyttä unohtamatta.

Jatkuva kehitys

    Anonymisoidun analytiikan lisäksi määritimme yhteistyössä Bayerin kanssa sovelluksen seurattavat avainmetriikat.

Wonder - monitoring one's condition

Oman voinnin seuranta

Kierukan käytön aloittamisen jälkeen käyttäjä voi merkitä sovelluksessa muistiin vuoto- ja tiputtelupäivät sekä sen, miltä olo tuntuu.

Yhteenvetonäkymän avulla muutoksia voi tarkastalle pitkällä aikavälillä – ja kertoa niistä tarvittaessa terveydenhoitohenkilöstölle.

Wonder App iPhone
Bayer - Smart IUS guide

Älykäs kierukkaopas

Sovelluksen kierukkaopas kertoo kierukan vaikutuksesta raskauden ehkäisyyn ja kuukautisvuotoihin.

Käyttäjä voi myös valmistautua kierukan asennukseen sovelluksen avulla. Opas tarjoaa täsmällistä tietoa siitä, miten asennus tapahtuu, miltä se tuntuu, mikä on normaalia ja milloin kannattaa olla yhteydessä lääkäriin.

Sovellus näyttää myös vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin, jotka koskevat hormonikierukkaa ehkäisyvälineenä, kehon hormonitoimintaa, kuukautiskiertoa, raskautta ja imetystä.

Content Upload Web
App Content iPhone
Content Upload

Sisällön helppo ja nopea päivittäminen

Sovelluksen sisältö tuli olla Bayerin toimesta helposti päivitettävissä. Sisällönhallintatyökaluksi valikoitui lopulta Contentful. Sen avulla sisällöt ovat välittömästi nähtävissä sovelluksessa. Sisällöntuottajien näkökulmasta tämä mahdollistaa nopeat muutokset ilman pitkiä viiveitä.

Tutustu muihin töihimme