Suunto

Suunto on urheilukellojen, kompassien ja sukellustietokoneiden valmistajana maailman arvostetuimpia brändejä. Yrityksen tuotteet on testattu kovimmissa mahdollisissa olosuhteissa ja ovat tunnettuja luotettavuudestaan.

Olemme työskennelleet tiiviisti Suunnon oman tuotekehitystiimin ja lukuisten muiden toimijoiden kanssa vuodesta 2013. Tehtävänämme on toimia avainroolissa käyttökokemusten ja suunnittelutyön saralla lukuisissa projektissa – älykellojen käyttöliittymistä konseptisuunnitteluun.

Yhteistyömme viimeisin hedelmä on Suunto 7 – uraauurtava älykello, joka on varustettu Googlen Wear OS -käyttöjärjestelmällä.

Palvelumuotoilu

Tutkimuksen ja palvelumuotoilun metodien yhdistäminen kenttätestauksesta saataviin palautteisiin on kehitysprosessissamme merkittävässä roolissa. Taustatyö on johtanut syvään ymmärrykseen paitsi loppukäyttäjien, myös Suunnon liiketoiminnallisten tavoitteiden ja laitteiden itsensä osalta.

Suunnittelu

    Yhteistyömme fokus on ollut UX- ja UI-suunnittelussa usealle Suunnon tuotteelle. Olemme olleet avainasemassa kokonaisten kehityssyklien läpi – varhaisista konsepteista ja prototyypeistä viimeisteltyihin lopputuotteisiin.

Ohjelmistokehitys

    Olemme auttaneet Suuntoa myös designin ja teknologian risteyskohdissa, web-teknologioista Wear OS-kehitykseen.

Jatkuva kehitys

    Asiakaspalautteen ja analytiikan systemaattinen seuranta tarjoaa meille elintärkeää dataa loppukäyttäjistä – ja mahdollisuuden reagoida oppimaamme nopeasti.

Checking Suunto 7 watch
Suunto 7 desk
Suunto 7 Taiste
Suunto 7 meet

Tiivistä yhteistyötä

Työskentely osana Suunnon omaa suunnittelu- ja teknologiatiimiä on vuosien varrella osoittanut monet hyötynsä. Iteraatiosyklit ovat äärimmäisen nopeita, ja päivittäinen kanssakäyminen Suunnon työryhmien kanssa on johtanut tehokkaaseen tekemisen malliin – niin paikan päällä kuin etänäkin.

Modernit työympäristöt ja vuosien yhteistyö ovat tehneet uusiin projekteihin hyppäämisestä vaivatonta ja luontevaa.

Suunto 7 All black
Suunto Forest Running

Suunto 7 - älykellojen seuraava askel

Suunto 7 on yrityksen uusi lippulaivamalli, joka yhdistää Suunnon urheilukello-osaamisen Wear OS:n mahdollistamiin älykello-ominaisuuksiin.

Laite näki päivänvalon yli kahden vuoden kehitystyön jälkeen vuonna 2020. Arviot sekä käyttäjiltä että kriitikoilta ovat olleet ylistäviä ympäri maailman. Olemme olleet projektissa mukana alusta alkaen ja auttaneet Suuntoa rakentamaan käyttökokemuksen, joka kilpailee alan korkeatasoisimpien toteutuksien kanssa.

Lue artikkelimme Suunto 7:n suunnittelusta täällä.

Haluatko ostaa oman Suunto 7 -kellon? Klikkaa tästä.

Suunto 7 Google assistant
Suunto 7 Google assistant background

Tuttu Suunto-kokemus Wear OS -ympäristössä

Keskeinen haaste Suunto 7:n käyttökokemuksen suunnittelussa oli tutun Suunto-kokemuksen yhdistäminen Wear OS:n mahdollistamiin, päivittäistä elämää helpottaviin älykello-ominaisuuksiin.

Ratkaisuihin päädyttiin yhdistelmällä tutkimusta, suunnittelu- ja teknologiatyötä. Pitkäjänteisyys kantoi hedelmää: lopputulos yhdistää saumattomasti parhaat puolet molemmista maailmoista.

Suunto store
Suunto app

Tukimateriaalien toteuttaminen

UX- ja suunnittelutyön lisäksi olemme luoneet tukimateriaaleja Suunnon tuotteisiin: pakkauksia, digitaalisia ja fyysisiä markkinointimateriaaleja, käyttäjäoppaita, kuvituksia jne.

Brändikokemuksen sävyn ja laadun ylläpitäminen koko asiakaskokemuksen läpi on keskeistä. Tämä toteutuu, kun pienet, mutta tärkeät tukimateriaalit ovat lähtöisin brändin ja tuotteet jo entuudestaan hyvin tuntevan tahon kynästä.

Suunto 7 Design
7
Vuotta
jatkuvaa yhteistyötä
6
Kellomallia
joiden työstämisessä olemme olleet mukana

Tutustu muihin töihimme