Kasvun ja jakamisen vuosi
insight
2016-12-30
Tuomas Jalamo

Kasvun ja jakamisen vuosi

Taisteen vuosi 2016 on ollut täynnä hienoja kokemuksia, merkityksellisiä projekteja ja uusia tuttavuuksia.

Taisteen vuosi 2016 on ollut täynnä hienoja kokemuksia, merkityksellisiä projekteja ja uusia tuttavuuksia.

Tapahtuiko tämä kaikki todella yhden vuoden aikana? Taisteen vuosi 2016 on ollut niin täynnä ikimuistoisia kokemuksia, että sitä on vaikea uskoa nyt kun on vihdoin aika hengähtää ja katsoa taaksepäin.

Olemme jatkaneet kasvua niin numeroissa kuin taistelaisten määrässäkin mitattuna. Se tarkoittaa meille paitsi mahdollisuuksia ottaa haltuun entistä isompia projekteja, myös vapautta määritellä itsemme entistä itsenäisemmin. Haluamme ennen kaikkea tehdä asioita, joilla on merkitystä ja jotka jättävät maailmaan positiivisen jäljen. Kuluneena vuonna tämä on toteutunut paremmin kuin koskaan aiemmin.

Haluamme entistä enemmän jakaa avoimesti tietotaitoa ja näkemyksiämme.

Alkuvuodesta päivänvalon nähnyt UPM Metsäni on uusille ja passiivisille metsänomistajille suunnattu palvelu, joka tarjoaa silmänräpäyksessä tietoa metsän arvosta sekä mahdollisuuden keskustella UPM:n metsäasiantuntijan kanssa. Projekti osoitti sen, että isojen ja pienempien yritysten yhteistyö on parhaimmillaan todella opettavaista ja kannattavaa molemmille osapuolille. Pääsimme tutustumaan meille täysin uuteen teollisuuden alaan – ja sitä kautta tarjoamaan tuoreita näkökulmia aiheeseen mm. avoimen datan mahdollisuuksia hyödyntäen.

Metsäni hyödyntää avointa dataa ja antaa metsänomistajalle yksityiskohtaista tietoa helposti ymmärrettävässä muodossa.

UPM Metsäni on hyvä esimerkki puhtaalla palvelumuotoilulla starttaavasta ja loppuasiakkaan oleellisimpiin tarpeisiin sukeltavasta projektista, jollaisia olemme tehneet kuluneena vuotena käyttöliittymien ja koodaamisen rinnalla useita muitakin. Design-antropologin nimikkeellä joukkoomme liittynyt Anna on tehnyt tästä palvelumme palasesta syväluotaavampaa tuomalla uusia näkökulmia erityisesti käyttäjätutkimukseen sekä käyttäytymisen analysointiin. Muita uusia kasvoja tiimissämme ovat myös markkinointimaailman design-konkari Tiina, pitkän linjan koodiguru Harri sekä harjoittelun kautta täysiveriseksi taistelaiseksi siirtynyt UX-suunnittelija Heli.

Uudet taistelaiset: Anna, Tiina, Harri ja Heli.

Grand Onessakin kunniaa niittänyt, Suomen paras taksintilaussovellus Valopilkku sai jatkokehityksen myötä tänä vuonna kosolti parannuksia niin konepellin alle kuin päällekin. Lisäksi Valopilkun toiminta-alue laajeni tänä vuonna uusien suomalaisten paikkakuntien lisäksi myös Viron puolelle. Sovelluksella tehtävät taksitilaukset kasvavat kuukausitasolla tasaisen varmasti ja Valopilkun avulla tehdäänkin jo pitkälti yli 100.000 taksimatkaa kuukaudessa.

valopilkku-kolme-alustaa
Valopilkkua kehitettiin aktiivisesti vuonna 2016.

Loppuvuodesta useaa taistelaista työllisti Slushissa näyttävästi julkistettu vertaisvakuutuspalvelu Fair, jonka luomisessa olemme olleet mukana aina konseptointipöydältä palvelun toteutukseen sekä markkinointiin asti. Jakamistalouden tuominen vakuutusmaailmaan on ideana ainutlaatuinen. Tätä mieltä on myös Sonera, joka on hankkeessa vahvasti mukana.

Näiden, ja monien muiden mielenkiintoisten projektien ohella olemme pyrkineet pitämään huolta myös siitä, että kehitämme jatkuvasti myös työkulttuuriamme suuntaan, joka tarjoaa mukana oleville vapautta ja vastuuta – sekä työpaikan, jossa kaikki ovat arvovaltaisia yhteisön jäseniä. Vuoden aikana olemme myös laajentaneet Turun toimistoamme merkittävästi – olemme vasta raapaisseet pintaa siitä, miten voimme hyödyntää 400 neliön hulppeaa tilaa. Tulemme jatkossakin panostamaan viihtyvyyteen: toimiston tulee olla paikka, jonne on aina mukava saapua, niin taistelaisena kuin vierailijanakin.

Turun toimiston uusi siipi käytössä Turku Front End -tapahtumassa.

Haluamme entistä enemmän jakaa avoimesti tietotaitoa ja näkemyksiämme. Olemme kirjoittaneet blogiartikkeleita ja suunnitelleet julkisia esiintymisiämme aina siitä näkökulmasta, että niistä on mahdollisimman paljon hyötyä aiheesta kiinnostuneille.

Blogissa olemme raportoineet muun muassa siitä, kuinka räjäytimme toimistomme virtuaalitodellisuudessa. Kuvassa ylpeät vastuulliset.

Olemme olleet ylpeitä myös siitä, että meidät on noteerattu posiitivisesti alan kilpailuissa. Loppuvuodesta saimme toistaiseksi suurimman tunnustuksemme, kun musiikin teoriaa uudella tavalla opettava Musiclock-sovellus pääsi kansainvälisen IxD Awardsin finaaliin.Hengästyneinä mutta inspiroituneina toivotamme mitä mainiointa uutta vuotta kaikille yhteistyökumppaneille ja ystävillemme – olkoon 2017 entistäkin suosiollisempi sellaisille digitaalisille projekteille, jotka pyrkivät tekemään maailmasta hieman paremman paikan!

P.S. Jos haluat ensi vuodelle myös hieman paremman työpaikan, ilmianna itsesi tai ystäväsi. Tällä hetkellä etsimme erityisesti kokeneita ohjelmistokehittäjiä.

Tuomas Jalamo

A Swiss Army knife of communications, marketing, project management and concept design. Also a musician, movie buff and game enthusiast.

About the author

Tuomas Jalamo

Latest Blog Posts

Read all Posts