Maailmanparannusta, ruoanlaittoa ja teknoa – esittelyssä Joona Viljanen
insight
2018-03-14
Joona Viljanen

Maailmanparannusta, ruoanlaittoa ja teknoa – esittelyssä Joona Viljanen

Taisteen uusi UX-suunnittelija on kiinnostunut nerokkaista resepteistä niin käyttökokemusten luomisessa kuin keittiössäkin.

Taisteen uusi UX-suunnittelija on kiinnostunut nerokkaista resepteistä niin käyttökokemusten luomisessa kuin keittiössäkin.

“Tuolla on paljon sellaista, mitä en vielä tiedä”, Taisteen uusi UX-suunnittelija Joona Viljanen toteaa. Käyttökokemuksista tuli Art Directorin intohimo juuri siksi, että aihealue on haastava ja jatkuvasti muuttuva.

“Vaikka tietyt periaatteet pysyvät samoina, täytyy osaamistaan päivittää koko ajan. Se jos mikä on kiinnostavaa.”

Paimiosta kotoisin oleva, mutta lähes koko elämänsä Turussa asunut Joona kouluttautui lukion jälkeen mainonnan suunnittelijaksi. Aiemmin Hasan & Partnersilla ja Affectolla työskennellyt luova ammattilainen tunsi kuitenkin alusta asti vetoa kokonaisvaltaisempaan palvelusuunnitteluun.

“UX voi parhaimmillaan tehdä asioihin suuriakin muutoksia kohti parempaa”, Joona pohtii.

“Palvelusuunnittelu kiehtoo loputtomasti juuri pitkäjänteisyytensä takia. Siihen verrattuna monet muut asiat tuntuvat välipalalta.”

Siinä missä UX on Joonan vertauskuvallinen pääruoka, kuuluu miehen rakkaimpiin harrastuksiin myös konkreettinen ruoanlaitto.

Vaikka tietyt periaatteet pysyvät samoina, täytyy osaamistaan päivittää koko ajan. Se jos mikä on kiinnostavaa.

“Kun olin pieni, kokkasimme aina yhdessä vanhempien kanssa”, suunnittelija kertoo.

“Edes ruoan onnistuminen itsessään ei ole niin tärkeää kuin kokeilun ilo. Viime aikoina yksi suosikeistani on ollut ranskalainen keittiö. Se on historiallisesti kiehtova ja reseptit nerokkaita.”

Kulinarismin lisäksi Joonan pitkäaikaisia kiinnostuksen kohteita ovat skeittaus ja konemusiikin säveltäminen.

"Musiikillinen historiani on kulkenut räppibiitin kautta teknoon", Joona valottaa tyylisuuntaustaan.

Toistaiseksi tuotokset ovat pysyneet toistaiseksi visusti pöytälaatikossa, mutta nyt osa materiaalista on vihdoin masterointivaiheessa. Kenties pääsemme tulevaisuudessa nauttimaan Joonan töistä myös korvillamme.

Lämpimästi tervetuloa tiimiin, Joona!

Oletko kiinnostunut tulemaan meille töihin? Katso avoimet paikkamme.

Lue Joonan blogipostaus digitaalisten palvelujen saavutettavuudesta.

Joona Viljanen

An Art Director who found his true calling in the world of interaction design, Joona is a versatile and curious UX Designer. Always ready to take on any challenge, his favourite hobbies include cooking, producing electronic music and skateboarding.

About the author

Joona Viljanen

Latest Blog Posts

Read all Posts