Mitä mobiilisovelluksen toteuttaminen maksaa?
insight
2019-07-09
Oscar Salonaho

Mitä mobiilisovelluksen toteuttaminen maksaa?

Mobiilisovelluksen toteutukseen tarvitaan rahaa, mutta vielä tärkeämpää on käyttää se oikein. Näin selvität, mitä sovelluksen tekeminen maksaa.

Paljonko mobiilisovelluksen tekeminen kustantaa? Kysymykseen on mahdotonta vastata näyttämällä listahinnastoa. Tässä kirjoituksessa kerromme, mihin eri osatekijöihin sinun tulee varautua suunnittellessasi sovelluksen tekemistä, ja miten käytät sovelluskehitykseen kohdentamasi budjetin oikein.

Tärkein hintaan vaikuttava tekijä: mitä ollaan tekemässä, kenelle ja miksi

Matka ideasta mobiilisovellukseksi on yllättävän pitkä. Tärkeintä on vahvistaa aluksi ideaa ja selvittää huolellisesti, mitä oikeastaan halutaan tehdä.Tarvitset selkeät tavoitteet sovelluskehitystyölle ja vastaukset seuraaviin kysymyksiin:

  • Mitä sovelluksen avulla on tarkoitus tehdä, eli mitkä ominaisuudet ovat tärkeimpiä?
  • Ketkä olisivat sovelluksen käyttäjiä eli kohderyhmä?
  • Minkä käyttäjän ongelman sovellus ratkaisee ja mikä on sovelluksen arvolupaus, eli miksi se kannattaa tehdä?

Sovelluksen toteutuksen ohittamattomia vaiheita ovat käyttäjäryhmien määrittely ja tavoitteiden asettaminen. Niiden varaan voidaan suunnitella, mitä ominaisuuksia loppukäyttäjät tarvitsevat, mitä tekninen toteutus edellyttää ja piirtää jopa ensimmäiset versiot käyttöliittymästä. Käyttäjäryhmien tarpeisiin pureutuva käyttäjätutkimus voi tietyissä tapauksissa olla perusteltu, ymmärrystä täydentävä kehityksen vaihe.

Hyvin suunniteltu voidaan jättää puoliksi tekemättä

Suunnitteluvaiheen tavoitteena on selvittää, mitkä ovat ratkaisun vaatimat keskeisimmät ominaisuudet. Hyvän suunnittelutyön avulla voidaan usein vähentää toteutettavien ominaisuuksien määrää.

Joskus suunnitteluvaiheessa voi jopa selvitä, että sovelluksen toteutukseen ei syystä tai toisesta kannata edes edetä. Syynä tähän voi olla se, että konseptin mukainen tuote on mahdollista toteuttaa muulla tavalla tai oikea vastaus onkin palvelumuotoiluprosessi tai olemassa olevien työkalujen tehokkaampi käyttö.

Hyvän suunnittelutyön avulla voidaan usein vähentää toteutettavien ominaisuuksien määrää.

Koodaaminen ja erityisesti siinä tehtyjen ratkaisujen muuttaminen on kallista. Yhteinen etumme on resurssien oikea ja mahdollisimman tehokas käyttö. Siksi haluamme myydä sinulle mahdollisimman vähän koodausta. Oleellista on asetettujen tavoitteiden mahdollisimman kustannustehokas saavuttaminen.

Mitä sovelluskehitys käytännössä maksaa?

Kuinka paljon rahaa sovelluskehitys todellisuudessa vaatii?

Vaativan teknisen toteutuksen rakentaminen alusta asti edellyttää työtä tyypillisesti sadoista tuhansiin tunteihin. Budjettina tämä tarkoittaa kymmeniä tai satoja tuhansia euroja. Valmisratkaisua hyödyntämällä voit päästä alkuun parhaimmillaan ilmaiseksi tai muutamilla kympeillä kuussa.

Näin budjetoit oikean summan rahaa sovelluskehitykseen

Kokemuksemme perusteella runsas budjetti on harvinainen ja sinänsä mukava asia, mutta käytännössä se voi myös johtaa terävän fokuksen häviämiseen ja ominaisuuksien ahnehtimiseen. Projektissa saatetaan ryhtyä toteuttamaan ominaisuuksia, joita käyttäjät eivät todellisuudessa tarvitse. Tämä lisää kustannuksia sekä voi pahimmassa tapauksessa johtaa kompromisseihin käytettävyyden suhteen.Sovelluksen toteuttamiseen tarvittava budjetti tarkentuu edellä kerrotulla tavalla, kun on selvitetty, mikä on käyttäjän todellinen tarve. Lähtökohtaisesti voi sanoa, että sopiva budjetti on hiukan liian vähän rahaa. Silloin prioriteetit ovat kirkkaita, ja projektissa toteutetaan laadukkaasti vain ne ominaisuudet, jotka käyttäjät todella tarvitsevat.

Merkittävästi liian pieni budjetti on pahin sovelluskehityksen haaste.

Merkittävästi liian pieni budjetti on pahin sovelluskehityksen haaste. Kun rahoitusta ei ole edes kriittisiksi havaittujen ominaisuuksien laadukkaaseen toteuttamiseen, projektissa on pakko oikoa jostakin. Virheiden riski kasvaa, ja lopputuloksena voi olla kiikkerästi toimiva sovellus, joka ei täytä sille asetettuja liiketoiminnallisia tavoitteita.

Meidän kanssamme et maksa turhasta

Ennen kuin ohjelmistokehittäjämme kirjoittavat sinulle yhtäkään riviä koodia, annamme konseptistasi asiantuntija-arvion. Sen perusteella voi käydä ilmi, että paras ratkaisu tilanteeseesi on jonkin valmisratkaisun hyödyntäminen.

Jos kuitenkin projekti halutaan aloittaa, keskeisin arvolupauksemme on se, että saat liiketoiminnalliset tavoitteesi täyttävän ratkaisun mahdollisimman kustannustehokkaasti.

Onko sinulla sovelluskehitysprojekti josta haluaisit keskustella? Jätä meille yhteydenottopyyntö, niin jutellaan lisää.

Oscar Salonaho

Taisteen toimitusjohtajalla on pitkä työhistoria liiketoiminnan kehittämisen, tutkimuksen ja markkinoinnin parista. Matematiikkaa ja psykologiaa opiskellut Oscar lähestyy yritysten kehittämistä kokonaisvaltaisesti. Vapaa-ajallaan hän harrastaa valokuvausta ja laskuvarjourheilua.

About the author

Oscar Salonaho

Latest Blog Posts

Read all Posts