Lankojen kiinni pitämistä ja purjehdusta – esittelyssä Oskari Huiskala
insight
2017-04-18
Tuomas Jalamo

Lankojen kiinni pitämistä ja purjehdusta – esittelyssä Oskari Huiskala

Taisteen uusi tuotantopäällikkö on hyvä pitämään hallussa suuria kokonaisuuksia – ja suhtautuu intohimoisesti purjehtimiseen.

Oskari Huiskala päätyi Taisteen tuotantopäälliköksi erikoista reittiä: hän työskenteli asiakasyrityksessämme Abomicsissa.

"Taiste tuntui aina sellaiselta työyhteisöltä, johon olisi kiva päästä mukaan", Oskari kertoo. "Pidän siitä, että Taisteessa on säilynyt startupmainen fiilis, jossa on paljon joustavuutta."

Pitkän uran ensin koodaajana ja myöhemmin operatiivisena johtajana tehnyt konkari koki inspiroivana sen, että Taisteella oli mahdollista yhdistää aiemmin saadut opit niin suurista kuin pienistäkin firmoista.

"Asiakkuuksien ja resurssien hallinta sekä siihen liittyvä lankojen kiinni pitäminen on asia, johon minulla on varmasti annettavaa. On tärkeää, ettemme tulevaisuudessakaan tingi siitä ketterästä ja ihmisiä arvostavasta meiningistä, joka tekee Taisteesta Taisteen."

Nykyaikaisessa työelämässä ei ole niin suurta väliä sillä, onko fyysisesti konttorilla vai ei – siksi näitä juttuja tulee mietittyä niin kotona kuin lenkkipolullakin.

Vaikka Oskari on ollut kuluneet vuodet pääsääntöisesti tuotekehitys- ja esimiestehtävissä, on myös rakkaus teknologiaan kulkenut jatkuvasti mukana.

"Abomicsillakin toinen käteni oli aina kiinni tietokannoissa. Olen halunnut pitää mahdollisuuksien mukaan katseen myös konepellin alla."

Töiden ulkopuolella pitkän linjan meripartiolainen suhtautuu intohimoisesti purjehdukseen. Oskarin mielestä se on parasta eskapismia.

"Nykyaikaisessa työelämässä ei ole niin suurta väliä sillä, onko fyysisesti konttorilla vai ei – siksi näitä juttuja tulee myös mietittyä niin kotona kuin lenkkipolullakin. Mutta kun köydet irtoavat ja vene lähtee satamasta, unohtuvat työkiireet melko lailla täysin."

Yhtäläisyyksiäkin purjehtimisen ja työnkuvan välillä kuitenkin löytyy.

"Asetetaan oikea kurssi ja ohjataan alus turvallisesti maaliin", Oskari nauraa.

Tuomas Jalamo

A Swiss Army knife of communications, marketing, project management and concept design. Also a musician, movie buff and game enthusiast.

About the author

Tuomas Jalamo

Latest Blog Posts

Read all Posts