Asioita, jotka tekevät työnteostamme helpompaa
insight
2016-09-30
Tuomas Jalamo

Asioita, jotka tekevät työnteostamme helpompaa

Kysyimme Taistelaisilta, mitkä asiat ovat viime aikoina olleet heille korvaamattomia päivittäisessä tekemisessä

Hyvien työkalujen merkitys on mittaamaton: ne voivat pelastaa niin päiviä kuin kokonaisia projekteja. Lisäksi omiin työvälineisiin kehittyy parhaimmillaan henkilökohtainen suhde. Kysyimme Taistelaisilta, mitkä asiat ovat viime aikoina olleet heille korvaamattomia päivittäisessä tekemisessä.

Sketch

Tiina Viljakainen, UX-suunnittelija

Tiina ja Sketch
Tiina: Sketch edesauttaa designerin hiusten pysymistä päässä.


Olen aina ihmetellyt, miksi jengi vääntää leiskoja Photoshopilla, sillä se on todella epäkäytännöllinen työkalu käyttöliittymäsuunnittelun näkökulmasta. Olin pitkään toivonut, että joku kehittäisi digipuolen suunnitteluun sellaisen ohjelman, mitä InDesign on printtitaittamiselle. Tutustuttuani Sketchiin tajusin, että tässä se nyt on.Sketch on UI ja UX -suunnittelijan unelma: näppärä sekä nopea ohjelma, jonka avulla voi helposti jäsennellä isotkin kokonaisuudet. Vaikka Sketch on vielä uusi tulokas, se kehittyy kivaa vauhtia. On hauskaa olla osana tällaista alkutaivalta, jossa jengi kehittää itse plugareita toiminnoille, joita ohjelmassa ei vielä ole.

Vastamelukuulokkeet

Valtteri Mäki, UX-suunnittelija

Valtteri ja vastamelukuulokkeet
Valtteri ja keskittymisen syvä zen.


Vastamelukuulokkeet ovat avokonttorissa keskittymisen kannalta olennainen apuväline. Ei sillä, että meillä ei muutenkin saisi työrauhaa, mutta joskus on vain tarpeellista pystyä sulkemaan koko muu maailma pois.

Kuulokkeet antavat enemmän vapauksia myös musavalintojen suhteen. Normaalikuulokkeilla on usein avoimessa tilassa parempi kuunnella hemmetinmoista räimettä mahdollisimman kovalla, mutta näillä voi pistää pyörimään vaikka rauhallista ambientia ilman että kokemus kärsii.

Kustomoidut pikanäppäimet

Tommi Penttinen, ohjelmistokehittäjä

Tommi ja pikanäppäimet
Tommi: kuinka lakkasin huolehtimasta ja opin rakastamaan pikanäppäimiä.


Koodaajalle oikein valitut ja hyvin määritellyt pikanäppäimet merkitsevät eroa hyvän ja huonon työflow’n välillä.Käytän Seil-ohjelmaa, jonka ainut toiminto on se, että se tekee caps lockista escape-näppäimen. Tämä on erittäin hyödyllistä ViM-tekstieditorissa. Alfred on sitä vastoin ohjelma, jonka avulla voin tehdä omat pikanäppäimet Slackin, Chromen ja Terminaalin välillä siirtymiselle. Vimium taas on Chrome-laajennos, jonka avulla voin navigoida selaimessa linkkejä pelkällä näppäimistöllä.Pikanäppäinten käytössä tärkein pointti ei ole minusta nopeus (vaikka ne toki lisäävät myös sitä), vaan fokuksen kasassa pysyminen. Ajatuksen kulku ei katkea yhtä helposti, kun voi keskeytyksettä keskittyä olennaiseen.

Työergonomia

Heli Ruumensaari, UX-harjoittelija

Heli ja työergonomia
Heli: jokaisessa toimistossa pitäisi olla sähköpöydät.


Työergonomia on minulle äärettömän tärkeä asia: se voi vaikuttaa pieneltä jutulta, mutta jos se on pielessä, se häiritsee jokaista työpäivää. Siksi on mahtavaa, että Taisteella kiinnitetään siihen paljon huomiota. Nykyisin kun käytössä on sähköpöytä ja asentoa pääsee vaihtelemaan päivän mittaan aktiivisesti, huomaa etteivät niska ja hartiat ole koko ajan jumissa. Seisoessa voi vaihdella seisomamaton ja aktiivisemman tasapainolaudan välillä, ja istuessa saa valita muutaman ergonomisen tuolin väliltä itselle parhaiten sopivan vaihtoehdon.

Clear

Ville Kaisla, Suunnittelujohtaja

Ville ja Clear
Villellä on omat to-do -listansa lähes kaikelle.


Clear
on to-do -lista, joka toimii sekä mobiilissa että pöytäkoneella. Sovelluksessa miellyttää käytön yksinkertaisuus ja se, ettei siihen ole isketty mukaan mitään epäolennaista. Käytän Clearia jatkuvasti mikrotason tehtävien seuraamiseen ja muistamiseen; se helpottaa arkea niin paljon, että olisi enää vaikea kuvitella elävänsä ilman. Clearin nimi kiteyttää kaiken sen, mihin sillä pyrin – toisinaan jopa siinä onnistuen.

Tuomas Jalamo

A Swiss Army knife of communications, marketing, project management and concept design. Also a musician, movie buff and game enthusiast.

About the author

Tuomas Jalamo

Latest Blog Posts

Read all Posts