Satumainen Aurajoki on ainutlaatuinen hanke, joka elävöittää Turun Aurajoen ympäristön vuoden pimeimpänä aikana valo- ja äänitaiteen sekä interaktiivisten kokemusten keinoin.

Projekti on osa Turun kaupungin Suomi 100 -juhlaohjelmaa. Sitä ovat olleet luomassa valotaiteilija Janne Auvinen, äänitaiteilija Eero Auvinen, Veijonen Consulting Oy, sekä mainostoimisto Briiffi.

Rakensimme hankkeelle Satumainen Aurajoki -sovelluksen, jonka käyttäjät seikkailevat jokirannassa etsien puhelimeen avautuvia, rannan kohteisiin liittyviä ääniteoksen osia.

Satumainen Aurajoki App - Location Based Treasure Hunting

Taidetta ja elämyksiä, paikallisille ja turisteille

Kokonaisuuden tavoitteena on luoda näyttävä, jokirannan palveluja käyttämään kannustava kokonaisuus niin kaupunkilaisille kuin turisteillekin, ja nostaa Turun profiilia Euroopan merkittävänä valaistuskohteena.

Sovellus on yhtä aikaa osa teosta ja interaktiivinen mainos. Se on kannustin, joka aktivoi käyttäjää lähtemään ulos ja näkemään jokirannan uusin silmin.

Satumainen Aurajoki - Aura Bridge

Aarteenetsintää jokirannassa

Sovelluksen käyttäjät etsivät äänimaisemia Aurajoen rannalta sovelluksen kartan avulla. Kävelemällä lähelle kohdetta se avautuu kuunneltavaksi.

Jokainen osa on sävelletty kuvastamaan sitä ympäröivää aluetta. Äänimaisemat täydentävät toinen toisiaan – löytämisen jälkeen osat voi laittaa soimaan yhtäaikaisesti, jolloin teos pääsee todella oikeuksiinsa.

Satumainen Aurajoki App - Offers and a chance to win a Caribbean cruise.

Kilpailu ja tarjouksia

Kaikki osat löydettyään käyttäjä osallistuu kilpailuun, jonka voittaja palkitaan Karibian risteilyllä Meyer Turun rakentamalla laivalla.

Kartalla näkyy myös yhteistyökumppanien tarjouksia, jotka ovat voimassa ainoastaan sovellusta käyttäville. Tämä aktivoi seikkailun lomassa piipahtamaan vaikka ravintolassa tai edullisilla pullakahveilla.

View of the web art installation

Tulokset

Sovellus on kerännyt jo lähes 5000 käyttäjää, ja se on otettu innokkaasti vastaan: ääniaarteenetsinnän läpi pelanneiden arvosanojen keskiarvo kokonaiselämyksestä oli 4 tähteä viidestä.

Sitoutumisesta kertoo myös se, että jopa 10% sovelluksen ladanneista on etsinyt ja avannut kaikki ääniteokset.

5000
Käyttäjää
4/5
Arvostelujen keskiarvo
Kaikki kohteet etsineiltä käyttäjiltä

Työt