Musiclock on täysin uudenlainen konsepti, joka tekee musiikin teorian opiskelusta helppoa.

Soitonopiskelu on antoisaa ja hauskaa. Monet aloittelevat muusikot kokevat kuitenkin musiikin teorian haastavana. Sibelius-Akatemiassa opiskellut nuori Perttu Pölönen kehitti ongelmaan ratkaisun: Musiclock on opetusmetodi, joka auttaa ymmärtämään musiikillisia skaaloja helpommin kuin koskaan.

MusiClock - From physical to digital

Esineestä digipalveluksi

Musiclockin ensimmäinen versio oli fyysinen prototyyppi. Mainio idea sai heti tuulta alleen: Pölönen voitti pääpalkinnon EU:n nuorten tiedekilpailussa 2013, ja hänet nimettiin vuoden luovimmaksi suomalaiseksi vuoden 2014 Slush-tapahtumassa.

Pölönen perusti yrityksen keksintönsä pohjalle yhdessä veljensä kanssa - tavoitteenaan idean muuttaminen sovellukseksi. Tarkan harkinnan jälkeen Taiste valikoitui hankkeen toteuttajaksi.

MusiClock - Design process

UX-suunnittelu

Sovelluksen käyttöliittymä koostuu itse pyöritettävästä sävelkellosta, sekä interaktiivisesta koskettimistosta, joka korostaa valitun skaalan säveliä. Käyttäjä voi jammailla valmiiden, reaaliaikaisesti mihin tahansa sävellajiin muutettavien taustanauhojen kanssa.

Käyttöliittymän visuaalisessa tyylissä korostuvat eri skaalojen teemavärit: duuriskaala on pirteän keltainen ja blues-skaala on (yllätys yllätys) sininen.

Developing the MusiClock app

Sovelluskehitys kohtaa musiikin teorian

Kellon, koskettimiston ja taustanauhojen rakentaminen vaati kehittäjältä laajaa tuntemusta musiikin teoriasta.

Tiimimme jäsenet olivat kaikki joko muusikoita tai musiikiharrastajia. Tämä teki yhteisen sävelen löytämisen äärimmäisen helpoksi.

Katso mitä Interaction Awards 17 -tapahtuman tuomarit ajattelivat MusiClockista.
MusiClock UI

Kohti maailmanvalloitusta

Sovellus sai erinomaista palautetta niin yleisöltä kuin medialtakin. Vuonna 2017 Musiclock voitti pääpalkinnon Expressing-kategoriassa arvostetussa kansainvälisessä Interaction Awards -kilpailussa New Yorkissa. Se oli lisäksi finalisti vuoden 2017 UX Awardseissa Palo Altossa.

Musiclock on mullistamassa tapaa, jolla musiikin teoriaa opetetaan – tällä matkalla on ilo olla mukana.

#1
IXDA AWARDS 17
Expressing -category
4.5/5
App Store
Arvostelut

Työt