Loisto-tuoteperhe on perinteinen, veneilijöiden hyvin tuntema ja luotettava navigoinnin apuväline.

Taiste sai olla mukana uusimman perheenjäsenen, Loisto Marinerin, kehityksessä. Loisto Mariner tarjoaa veneilijälle ja retkeilijälle helpon tavan navigoida. Sovelluksessa voi muun muassa suunnitella reittejä, tunnistaa muut vesillä liikkujat ja nähdä ajantasaisen sääennusteen alueelle.

Suunnittelu

    Suunnittelimme sovellukseen uusia ominaisuuksia, jotka noudattavat tuoteperheen visuaalista ja toiminnallista linjaa.

Ohjelmistokehitys

    Toteutimme natiivin mobiilisovelluksen Android- ja iOS-päätelaitteille. Palvelintoteutus tehtiin Clojurella. Tietoja, kuten sääennusteet ja laivojen AIS-tiedot, haetaan avoimen datan rajapinnoista.

Jatkuva kehitys

Loisto Mariner - Android

Tarkat kartat ja kattava nimistöhaku

Oikea paikka ja reitti on nyt helppo löytää. Kehitimme Loisto Marineriin erittäin kattavan suomalaisten paikannimien nimistöhaun, joka perustuu Maanmittauslaitoksen aineistoon.

Sovelluksen merikartat ja maastokartat ovat tarkkoja ja vektorimuotoisia. Niitä on myös mahdollista käyttää offline-tilassa.

Loisto Mariner - Clojure

Back end -toteutus testasi Clojure-osaamistamme

Loisto Marinerin taustajärjestelmät toimittavat sovellukselle ajantasaiset sääennusteet, laivojen AIS-tiedot sekä kartta-aineistot online- ja offline-käyttöä varten. Teimme palvelintoteutuksen Clojure-kielellä.

Loisto Mariner - Maps

Sääennuste ja vierasvenesatamat

Yhdistimme sovellukseen tietoa useista eri rajapinnoista tehdäksemme siitä kattavan sovelluksen veneilijän avuksi. Sovellus näyttää kunkin paikan ajantasaisen sääennusteen, joka perustuu Ilmatieteen laitoksen avoimeen dataan. Lisäksi kartalle on merkitty Suomen vierasvenesatamat ja niiden palvelut.

Loistoi Mariner - AIS data

AIS-data näyttää muiden vesillä liikkujien tietoja

Merialueella liikkuvat isommat alukset piirtyvät reaaliaikaisesti karttapohjalle. Alusten tunnistamiseen ja sijainnin määrittämiseen käytettävä AIS-data (Automatic Identification System) haetaan Digitrafficin avoimen rajapinnan kautta sovellukseen.

Tutustu muihin töihimme