Content

Palvelintoteutuksia

Skaalautuvia palvelinratkaisuja ja integraatioita - esittelyssä palvelinosaamisemme.

Sekä mobiilipalvelut että web-sivustot nojaavat luotettaviin, suorituskykyisiin ja skaalautuviin palvelinratkaisuihin. Teknisellä tiimillämme on yhteensä yli kolmen vuosikymmenen edestä kokemusta vaativasta backend-sovelluskehityksestä. Kehitystyöhömme ovat kautta aikain kiinteästi kuuluneet mm. seuraavat teknologiat: Python, Django, Java, Tornado, Gevent, PostgreSQL, Redis, Ansible, Sentry, GIS, Nginx, Gunicorn…

Alla esittelemme muutamia palvelintoteutuksia kymmenien toteutettujen projektien joukosta tekijöiden kommentein.

Valopilkku

Valopilkku on Suomen Taksiliiton valtakunnallinen taksintilaussovellus. Sovelluksen taustajärjestelmän on integroiduttava taksikeskusten kirjaviin järjestelmiin ja kyettävä käsittelemään ajoittain massiiviset tilausruuhkahuiput – ilman viivästyksiä tilausten käsittelyyn ja mobiilisovellusten käyttöön.

Valopilkku on luultavasti vaativin palvelintoteutuksemme; taksivälityskeskusten järjestelmiin kaksisuuntaisesti integroituva, massiivisia tilauskuormahuippuja yskimättä kestävä coroutine-pohjainen taustajärjestelmä hallintaliittymineen on mobiilisovelluksen kivijalka. Sen yhteydessä on mainittava myös Maanmittauslaitoksen avointa kartta-aineistoa käyttävä, taksin tilaajan koordinaatit katuosoitteeksi muuntava palvelinkomponentti, jonka rakensimme puhtaalta pöydältä.

Taksien tilaamista varten palvelin tarvitsi sisuksiinsa kaikki Suomen katuosoitteet. Osoitteita oli sen verran, että tietokannan säädöilläkin alkoi olla väliä, mutta oikeilla asetuksilla palvelin kehräsi läppärilläkin kuin kissanpentu.

Tommi Penttinen

Tekninen suunnittelija, Taiste

Frank

Frank on responsiivinen verkkopalvelu opiskelijoille, joka kerää kaikki Suomen opiskelija-alennukset yhden sivuston alle. Rakentamamme tietokantapohjainen web-palvelinratkaisu toimii sivuston kivijalkana ja tarjoaa kumppaniyrityksille opiskelijavarmennuspalvelua nykyisen Jolla-integraationsa kautta.

Palvelu rajapintoineen on Frankin bisneskriittistä infrastruktuuria. Tietoturvallisuus ja luotettavuus olivat suunnittelun ja toteutuksen kulmakiviä.

Jarkko Laiho

Tekninen suunnittelija, Taiste

Taiteiden Yön elävä taidekartta

Taiteiden Yölle toteuttamamme mobiilisovelluksen keskiössä oli festivaalikävijöiden liikkeisiin perustuva Elävä taidekartta. Rakentamamme palvelin lähetti meille paikkadataa reaaliajassa, joka visualisoitiin käyttäjien puhelinten näytöille ja Helsingin näkyvimmille digitaalisille screeneille. Palvelimen luotettavuus oli kaiken A ja O: sovellus oli käytössä vain yhden yön, joten toiminnalliseen epävarmuuteen ei ollut varaa.

mablab-arkkitehtuuri-palvelintoteutuksia

Muita palvelintoteutuksia

Edellä mainitut palvelintoteutukset ovat vain jäävuoren huippu. Lisäksi olemme rakentaneet palvelinarkkitehtuurin muun muassa HIFK:n Taskupeto-sovellukseen ja Scandinavian Outdoor Storeen.

Joustavat teknologiat ovat avainasemassa jatkuvassa kehityksessä olevien palvelinohjelmistojen rakentamisessa. Python-pohjaiset pilveen vahvasti nojaavat ratkaisut ovat olleet meille tuottava yhdistelmä jo pitkään. Ongelmiin reagointi ja niihin korjausten tuottaminen on elintärkeää palveluiden reaaliaikaisuuden takia.

Mikko Harju

Tekninen johtaja, Taiste

Katso lisää töitämme

Rakennetaan yhdessä jotain hienoa!

Oscar Salonaho

Toimitusjohtaja

045 262 4920

oscar@taiste.fi

Tuomas Jalamo

Viestintäpäällikkö

044 295 7710

tuomas@taiste.fi

Työpaikat

working@taiste.fi

Yleiset asiat

whatsup@taiste.fi