Best Performing Team

Ketteryyttä, avoimuutta, vapautta ja vastuuta

Taisteen tiimin työkulttuuri rakentuu design- ja teknologiaosaamisen saumattomalle yhteispelille, aidosti ketterille työtavoille, jatkuvalle oppimiselle sekä suurelle määrälle vastuuta ja vapautta. Tämä malli on tuottanut tulosta merkittävissä määrin kuluneen vuoden aikana, ja siitä ovat hyötyneet niin Taisteen työntekijät kuin asiakkaatkin.

Perjantaipresis
Taistelaiset illallistamassa

Työkulttuuri

Taisteella ei ole perinteisessä mielessä pomoja ja alaisia. Jokainen tekijä on suurta vapautta ja vastuuta nauttiva yksilö, jonka mielipiteillä ja tekemisillä on väliä. Meistä toimiva dynamiikka työpaikalla muistuttaa bändissä soittamista: erilaiset roolit eivät ole kiveen hakattuja, vaan valittuja – eivätkä luo hierarkioita ihmisten välille.

Olemme kasvaessammekin halunneet tukea jatkuvaa uuden oppimista sekä Taistelaisten omia projekteja ja harrastuksia. Jotta Taiste pysyisi unelmatyöpaikkana kaikille osallisille, on elintärkeää että kaikki voivat muovata osaamistaan juuri siihen suuntaan kuin haluavat. Tästä on viime kädessä hyötyä kaikille.


Perjantaipresis
Perjantaipresentaatio käynnissä

Opimme myös toinen toisiltamme

Viikottain pidettävissä “perjantaipresiksissä” joku Taistelaisista esittelee jonkin viime aikoina itseään kiinnostaneen asian – töihin liittyen tai töiden ulkopuolelta. Koemme tiedon ja oivallusten jakamisen velvollisuudeksemme.

Blogipostauksemme sisältävät aina näkökulmiamme asioihin – niiden tarkoitus on herättää keskustelua, eikä vain tyytyä toistamaan alan trendikkäinä pidettyjä teemoja ja totuuksia.

Rocket League -workshop
Yhdessä järjestettyjen aktiviteettien ja juhlien lisäksi Taiste tukee työntekijöiden ylläpitämiä kerhoja, joiden teemat vaihtelevat lautapeleistä urheilulajeihin. Kaikkea ohjaa sama periaate: mahdollisuus toteuttaa itseään laaja-alaisesti luo parhaan kasvualustan huipputekijöille.
Asteriskin Clojure -ilta
Olemme myös aloittaneet tänä vuonna yhteistyön Turun Yliopiston informaatioteknologian opiskelijajärjestöjen Asteriskin ja Digitin kanssa. Workshopeissa ja tapaamisissa haluamme luoda siltaa opiskelijoiden ja työelämän välille, sekä tarjota käytännön koodaamista aihealueiden ympärillä, joita opinnot eivät kata.

Työtavat

Taiste on alusta asti rakentunut tasapainoisesti panostamaan niin huipputason designiin kuin maailmanluokan tekniseen osaamiseen. Olemme parhaimmillamme päästessämme yhdistämään nämä kaksi tulokulmaa. UX-suunnittelijamme ja ohjelmistokehittäjämme tekevät töitä tiiviisti yhdessä ja samojen pöytien äärellä. Tämä on yksi niistä asioista, jotka tekevät 17-henkisestä tiimistämme taipuisan ja kokonaisvaltaisesti projekteja haltuun ottavan.

Design -tiimi sisäisessä työpajassa
Design -tiimi sisäisessä työpajassa.

Nopea reagointi menestyksen avaimena

Ketteryys on filosofiana läsnä kaikessa tekemisessämme. Meistä agile ei saa tarkoittaa sitä, että projektista lähdetään koodaamaan versiota mahdollisimman nopeasti – tämä tulee pitkässä juoksussa kalliiksi ja ongelmalliseksi. Aitoa ketteryyttä on meille jatkuva palautteeseen reagointi ja validointi kaikissa palvelukehityksen vaiheissa.

Panostamme merkittävän määrän aikaa suunnitteluun, jonka aikana ideaa testataan muun muassa käyttäjätutkimusten ja yksinkertaisten prototyyppien avulla. Nopea ja taloudellisesti kestävä reagointikyky muutoksiin on digiprojekteissa elämän ja kuoleman kysymys.

Jatkuva kommunikointi asiakkaan kanssa on kaiken A ja O. Emme ole koskaan vain toimeksiannon saanut ja sen toteuttava yritys – pyrimme aina ymmärtämään asiakkaan alaa ja liiketoimintaa syvemmällä tasolla, sekä työskentelemään tiiviisti asiakkaan kanssa koko prosessin läpi.

Usein onnistumisen suurimpia edellytyksiä on kyky oppia nopeasti ymmärtämään kokonaisia teollisuuden aloja ja tuoda niihin tuoreita ja usein radikaalejakin näkökulmia.

Tulokset

Valopilkku

200 000

Käyttäjää

100 000+

Tilausta/kk

1 M+

Tilausta vuodessa

Valopilkku

Uudistimme yhdessä Suomen Taksiliiton kanssa infrastruktuuria Valopilkku-taksintilaussovelluksella. Kiitetty kokonaisuus on käsialaamme aina suunnittelusta lukuisten lähetyskeskusten kanssa kommunikoivan palvelinratkaisuun asti.

"Minut yllätti jo suunnitteluvaiheessa Taisteen raikas ja käyttäjälähtöinen näkemys Valopilkun käyttöliittymästä. Suunnittelun keskiössä on ollut koko ajan asiakas taksimatkaan liittyvine tarpeineen. Sovellusten tekninen toteutus ja palvelinratkaisu ovat olleet vakuuttavia. Käyttäjät kiittävät ja sovellusten latausmäärät ovat kasvaneet mukavaa vauhtia. Tätä työtä jatkamme yhdessä Taisteen kanssa."

Jouni Mutanen
Osastopäällikkö, Taksiliiton Yrityspalvelu

Fair

1400+

Latausta Slush-viikon aikana

83%

Käyttäjistä suosittelee

2-3 min

Korvaushakemuksen laadinta nopeimmillaan

Fair Vertaisvakuutus

Fair-palvelun tavoitteena on nousta vakuutusmaailman Uberiksi. Sovelluksessa käyttäjät maksavat eri teemojen ympärille rakentuvissa ryhmissä pientä kuukausimaksua ja vakuuttavat näin toinen toistensa pieniä vahinkoja. Korvausvaatimusten reiluudesta ja läpi menemisestä päättävät ryhmän jäsenet itse. Palvelun julkistus Slushissa yhteistyökumppani Soneran kanssa oli menestys. Fair oli niin tyytyväinen Taisteen tiimin toimintaan, että olemme nyt yrityksessä mukana myös osakkaina.

"Fairin kaltainen palvelu, joka on maailmassa ensimmäinen laatuaan, vaatii näkemystä ja rohkeutta myös olla työn tilaajan kanssa eri mieltä. Taiste paneutui palvelun suunnitteluun alusta asti kuin omaan tuotteeseensa. Asenne johti siihen, että tarjosimme Taisteelle osakkuutta Fairissa."

Johannes Hirvaskoski
Perustaja, toimitusjohtaja, Fair

UPM Metsäni

# 1

Digimenestyjät 2017 - Paras B2B-yritys

5000+

Metsänomistajaa palvelussa

4 min

Istunnon kesto keskimäärin

UPM Metsäni

UPM Metsäni -palvelu on erityisesti uusille ja passiviisille metsänomistajille suunnattu sovellus, joka kertoo avoimeen dataan perustuen metsän perustiedot ja arvon sekunneissa. Lisäksi sovellus tarjoaa suoran ja kätevän kommunikaatioväylän UPM:n edustajan kanssa. Metsäni uudisti UPM:n digitaalisen asiakaskokemuksen niin onnistuneesti, että yritys nousi Magenta Advisoryn Suomen Digimenestyjät 2017 -tutkimuksessa kultasijalle B2B-kategoriassa.

"Projekti on tutustuttanut suuren B2B-yrityksen kerta­heitolla startupmaiseen ja ketterään kehitykseen. Palvelun käytettävyys on huippu­luokkaa ja kohderyhmä on kokenut sovelluksen erittäin helposti lähestyttäväksi. Hyödyntämällä avointa dataa uudella tavalla olemme auttaneet tavallista metsänomistajaa kiinnostumaan metsästään ja sen arvosta."

Tapani Juuti
Kehityspäällikkö, UPM

Musiclock

#1

IxDA Awards 17 / Expressing

5/5

Sovellusarviot App Storessa

Kunnia­maininta

GO16 / Paras design

Musiclock

Startup-puolella olemme niittäneet menestystä PerTunesille toteutetun, musiikin teoriaa uudella tavalla opettavan Musiclock-palvelun kanssa. Nuoren visionääri Perttu Pölösen nerokkaaseen ideaan perustuva sovellus voitti pääpalkinnon kansainvälisen Interaction Awards 2017 -gaalan Expressing-kategoriassa New Yorkissa. Voitosta teki erityisen jo se, että yksikään suomalainen yritys ei ole aikaisemmin voittanut pystiä kilpailusta.

"Olisi ollut helppo löytää sellainen firma, joka vain toteuttaa tuotteen liukuhihnatyönä, mutta halusimme mieluummin etsiä sellaisen tekijän, joka on aidosti innostunut projektista. Meille jäi välittömästi hyvät vibat Taisteesta, koska he olivat heti kanssamme samalla aaltopituudella. Yhdessä tekeminen on ollut sujuvaa ja joustavaa."

Perttu Pölönen
Luova johtaja, PerTunes